à table! boulangerie-pâtisserie

Fedezd fel Franciaország hamisítatlan ízeit: eredeti péksütemények, kenyerek és desszertek, melyek egytől egyig remekül képviselik a francia gasztronómia különlegességét.

Az à table! boulangerie – pâtisserie Budapest egyik legmeghatározóbb reggelizőhelye, amely történetnek a kezdete a Fény utcai piac mellett, a Retek utcában indult el. Az első pékség 2011 tavaszán nyitotta meg ajtaját, mely hatalmas népszerűségnek örvendett – ennek fő kulcsa a Franciaországból importált, minőségi hozzávalók voltak. Az eredeti alapanyagok és receptek pedig valóban azt eredményezték, hogy az à table! üzlete Budapest legjobb reggelizőhelyei közé került.
 Az üzlet sikerét és népszerűségét hamar felismerték az alapítók is, így az elkövetkező években több budapesti helyszínen is nyílt üzletük, ezzel is népszerűsítve az általuk képviselt értékeket.
Mára már 14 üzletük található meg Budapesten és a főváros környékén, ahol minimális eltéréssel ugyanazokat a francia ételeket tudjuk megkóstolni.

Legutóbbi látogatásunkat a XIII. kerületi Balzac utcában található üzletben ejtettük meg. Már maga a hely stílusa és berendezése is elvarázsolt bennünket, a pulthoz közelebb érve pedig megcsapott bennünket a frissen sült pékáru illata is. Az alapítók sikeresen elérték céljukat, az üzlethelység kialakítása valóban egy francia pékség hangulatát tükrözi.

Az à table! friss pékárujai mellett pedig az egész napos reggeli finomságoké a főszerep!

Az reggeliző menüjén számos ismerős étel szerepelhet annak, aki már járt Franciaországban, vagy ismeri az autentikus francia gasztronómia kínálatát. Annak érdekében, hogy Budapesten is igazi francia élményben legyen részünk, a legtöbb alapanyag egyenesen Franciaországból kerül behozatalra.

A minőségi hozzávalók és eredeti receptek pedig magas színvonalú kínálatot eredményeztek.
Az étlapon számos opció közül választhatunk, legyen szó egy könnyed salátáról, édes reggeliről, vagy egy kiadós, tartine-féle kenyérből készült szendvicsről. Legutóbbi alkalmunk során egy jól ismert ételt is kipróbáltunk, a Croque Madame-ot, melyet a krémes besamell, az ementáli sajt és a cotto sonka harmóniája tett igazán különlegessé.   

Az idei nyáron szezon kezdetén számos Ligne du métro parisien szendvics is debütált, amelyek a legjobb reggelik alapját képezhetik. Természetesen ezen szendvicsek esetében is olyan kiváló alapanyagok kerültek felhasználásra, mint például a mangalica sonka, a mortadella, a borsos szalámi, a stracchino, a gruyère sajt, a pisztácia, vagy a szarvasgomba. Mindezek pedig egy ropogós lepénykenyér felhasználásával érik el a tökéletes ízharmóniát. 

A szendvicsek mellett pedig a desszertek körében is érkeztek újdonságok: bemutatkoznak az à table! új eclair fánkjai.

Az eclair szó eredetileg csillanást, villanást jelent, melyet a fánk tésztájára kent vékony máz remekül reprezentál. Csakúgy, mint más fánkok esetében is, az eclair fánkok alapját is a jó minőségű alaptészta határozza meg, melyet az à table! kézműves szenvedélye emel magasabb szintre, elegáns kinézetet eredményezve. Jelenleg három különleges ízben érhetőek el ezek az égetett tésztás fánkok: madagaszkári vaníliás, pisztáciás-meggyes és tonkababbal fűszerezett étcsokoládékrémes változatban.

Az eclair fánkok mellett számtalan desszert közül válogathatunk akár elvitelre, akár egy kellemes kávé kíséretében helyszíni fogyasztásra is.

Az à table! boulangerie – pâtisserie kínálata méltó helyet ért el Budapest legjobb reggelizőhelyei között, melyet szívből tudunk ajánlani mindenkinek, aki megismerkedne a francia reggelik világával, vagy szeretné újra átélni Franciaországban tett utazásának az élményét.