Cinnamon Buda

Ismerd meg Te is a budai bruncholók fellegváraként elhíresült Cinnamon-t és merülj el az egésznapos reggelik bőséges kínálatában!   

A Cinnamon Buda frekventált részén található, pár perc sétára a Batthyány tértől vagy a Széll Kálmán tértől a Csalogány utca 21. szám alatt. Az étterem helyén korábban egy sarki vegyesbolt állt, amelynek átépítése sok munkát és tervezést igényelt, azonban 2017. májusában sikeresen megnyitott a ma is nagy népszerűségnek örvendő Cinnamon Buda.
Ebben az időben a bruncholás fogalma még kevésbé volt ismert, az egésznapos reggelit kínáló helyek száma pedig csekély volt. A Cinnamon az elsők között járt ebben a témában, a kezdetben főleg a kimondottan tipikus reggeli fogások voltak elérhetőek mint pl: bundáskenyér, magyaros rántotta, bécsi virsli, lágytojás vagy omlett. Az évek elteltével a Cinnamon csapata sokat inspirálódott, menüjüket pedig folyamatosan tökéletesítették, mellyel hamar elnyerték a budapestiek és külföldről látogatók szívét is.  

Legutóbbi látogatásunk egy borongós őszi hétköznapra esett, melyet a Batthyány tér gyönyörű panorámája tett szebbé. Rövid sétánk után pedig meg is érkeztünk a Cinnamonhoz, aminek otthonos légköre és varázslatos enteriőrje hamar megfogott minket is. Örömmel láttuk, hogy a Cinnamon valóban egy közkedvelt hely Budán, ahova folyamatosan érkeztek a vendégek. 

Egésznapos reggelik, tapas tálak, kávék és sütemények

Mondanunk sem kell, hogy a Cinnamon lenyűgöző atmoszféráján kívül a reggelizőhely étlapja sem mondható átlagosnak. A Cinnamon csapata minden nap friss, helyben sütött pékáruval és saját pörköléső 100% Arabica új hullámos kávéval várja a vendégeit. A bő választékú menü folyamatosan megújjuló reggeli kínálatot tesz lehetővé, így mindenféleképpen érdemes visszalátogatni és kipróbálni az új ételeket!

A Cinnamonban a tipikus reggeli ételek széles választékát találhatjuk meg az étlapon, viszont ami még különlegesebb, hogy vegán és egyéb egészséges ételeket is kínálnak, így biztosan mindenki megtalálja a saját kedvencét! Itt egyszerűen nem lehet rosszul választani, minden ételt gondosan tálalnak, az ízviláguk pedig tökéletes harmóniát alkotnak.

Legutóbbi látogatásunk során egy Burrata Toastot és a Cinnamon féle bundáskenyeret kóstoltuk meg. A Burrata Toast ízvilága tényleg hihetetlen volt: a szőlő és paradicsom kombinációja remekül passzolt a za’ataros burratahoz valamint a krémes bazsalikomos pestohoz. A fenyőmag pedig már csak „hab volt a tortán”.
A bundáskenyérre gondolva sokunknak biztosan az eszébe jut az otthoni recept – igaz, hogy nem egy nehezen elkészíthető ételről beszélnük, de azért mindenkinek meg van a saját szokása, hogy ki mivel tálalja és eszi azt. Nos, a Cinnamon csapatának is meg van a hétköznapinak korán sem mondható receptje. A bundáskenyér füstölt sonkával és parmezánsajttal került elénk zarvasgombás tejföllel együtt.
Desszertnek pedig egy igazi kalóriabombát választottunk: amerikai palacsintát nutellával, túró rudival friss szezonális gyümölcsökkel és mogyoróval.

Ha szeretnéd Te is átélni a bruncholás élményét, bártan ajánljuk a Cinnamont, hiszen garantáltan fogsz a menüjükről olyan ételt találni, amelyért még akár több alkalommal is visszalátogatnál.
Ha pedig hétvégén érkeznétek ide, javasoljuk, hogy foglaljatok asztalt itt.