Sophisto Champagne Bar

Merülj el a pezsgők széles választékában és fedezd fel a Sophisto Champagne Bar igazi különlegességeit!

A Sophisto Champagne Bar a pezsgő hangulatú belvárosban, közvetlenül a Szent István Bazilika mellett nyílt meg. A Sophisto csapatának már nyitás előtt megfogalmazódott a fő cél: a pezsgő évszázados hagyományának és a hozzá kapcsolódó gasztronómiai kultúrának népszerűsítése Budapesten. A Sophisto a buborékok legjobb minőségét hozza el a kis magyar pezsgőházaktól a nagy francia klasszikusokig.

A Sophisto elegáns kialakítása magáért beszél – ilyen környezetbe belépni valóban hozzájárul a kozmopolita életérzéshez. A bazilikára nyíló kilátás, a hely színeinek harmóniája, az egyedileg tervezett lámpák és tányérok és minden kis részlet tökéletes összhangban van egymással.

Bottomless Brunch, nyugodt délutáni kortyolgatás, elegáns esti vacsora

Habár a főszerepben a pezsgők, cavák, champagne-ok, proseccok és borok széles választéka áll, a Sophisto izgalmas brunch menüvel és különleges vacsorával várja vendégeit. Nevünkhöz hívően mi a brunch menüből válogattunk – a vacsoráról bővebben itt találhattok tájékoztatást. (kép kredit: Santos Productions)

A brunch menü csaknem olyan széles opciókat kínál mint az itallap. Különböző tojásos reggelik közkedvelt változatai találhatóak meg itt is, viszont aki valami különlegesebbet szeretne, az biztosan jó helyen jár itt! Omlettektől kezdve a tükörtojáson át a buggyantott tojásig minden opció elérhető itt, olyan ételek is mint például a máltai vagy norvég omlett, vagy a Florentine eggs benedict, mely krémes spenóttal, bechamel mártással és mogyoróval kerül tálalásra. A tojásos reggeliken kívül pedig grillezett bagelek, francia croque-ok és komplett angol reggeli közül választhatunk.
A Sophisto étlapján édes reggelik is sorakoznak: aktuális kínálat szerinti desszertek, amerikai palacsinta, granolák és chia pudding. Ezen kívül pedig friss péksütemények, smoothiek és vitamin shotok, valamint kávékülönlegességek találhatóak a menün.
A legjavát pedig a végére hagytuk – a Sophisto Signature Super Brunch néven elérhető bottomless brunchot, mely korlátlan italfogyasztást és számos reggelit is magába foglal!

Prémium környezet, színvonalon felüli kiszolgálás

A mi választásunk a Royale Eggs Benedictre, az Olasz Grilled Bagelre és a Sophisto Croque-ra esett. A buggyantott tojások saját recept alapján készült vajas muffinnal érkeznek, de igény esetén kovászolt, teljes kiőrlésű, rozsos zsemlével is kérhető. A házi hollandi mártás és a füstölt lazac ízharmóniája tökéletes volt, melyet a lazac kaviár csak még feljebb emelt!
Az olasz grillezett bagel egy igazán kiadós mennyiségű prosciutto sonkát és mozzarella sajtot rejtett magában, melyhez aszalt paradicsom és pesto párosult. A Sophisto croque pedig olyan egyedi hozzávalókból készült mint a mustáros bechamel szósz, szarvasgomba olaj, parmezán sajt és prosciutto sonka. Desszertnek pedig egy amerikai palacsintát választottunk, mely friss bogyós gyümölcsökkel került tálalásra.

Sophisto Brut Nature

Látogatásunk során az elsők között lehettünk akik megkóstolhatták a Sophisto saját, brut nature kategóriájú pezsgőjét. A Sophisto saját pezsgője egy évtizedes ismeretségnek a közös munkája. A 100% furmintból készülő brut nature-hoz a somlói borvidékről, a Fehérvári birtokról érkezik az alapanyag, mely 18 hónapos, seprős érlelést követően kerül palackozásra. Amint azt megtudtuk, ez az idő viszonylag nem számít soknak a pezsgők készítésénél, viszont ez a rövid idő lehetővé teszi, hogy a pezsgő egy légies, könnyed ízvilágú ital lehessen, melyben a friss zöldalmás jegyek dominálnak. A bruncholásunk mellé valóban tökéletes választás volt ez, remekül igazodott a pezsgő karaktere a felszolgált ételekéhez.

A Sophisto Champagne Bart bátran ajánljuk mindenki számára, függetlenül attól, hogy mennyire jártas a pezsgők világában. A segítőkész kiszolgálásnak köszönhetően, a Sophistonál részletesen megismerkedhetünk egy-egy ital jellegzetességéről és különleges tulajdonságáról, valamint ajánlásokat is kaphatunk, hogy az általunk választott ételhez melyik pezsgő illene a legjobban.

Összefoglalva, mindenkinek ajánljuk a Sophistót, hiszen egy olyan lelkes csapat vár Bennünket, akinek a szaktudása és a szakmája iránti elkötelezettsége is kimagasló, valamint egy remek kialakítású és elhelyezkedésű helyen indíthatjuk a napunkat.