KicsiZso Reggeliző Kávézó

Csupán három percnyi sétára a Margit híd budai hídfőjétől, a KicsiZso egy kulináris oázis, amely a magyar ízeken bőven túlmutat. Ez a bájos hely, amit Zso-ra (Horváth Zsolt), a tulajdonos-alapítóra kereszteltek, egy kellemes reggeli helyszínként szolgál de emellett ízletes ebéd menüt is kínálnak. Legutóbbi látogatásunk a KicsiZsoban teljesen elvarázsolt minket változatos menüjével és szuper, vendégszerető hangulatával.

Reggeli a határokon túl, KicsiZso módra

A hagyományos reggelik világán túl a KicsiZso bátran kalandozik a különleges reggelik világában. A tökéletesen főtt tojásoktól az újraértelmezett szendvicsekig ez az étterem olyan reggeli élményt kínál, ami túlmutat a megszokott kombinációkon.

Kiemelkedő ajánlataik közé tartoznak a különleges, házilag készített bagel szendvicsek, mint például a pulled-porkos vagy füstölt lazacos bagel málnás savanyított lilahagymával vagy a füstön sült kacsamáj, bundás kaláccsal és málnás hagymalekvárral. Ezek az ételek nemcsak a szendvicsek hagyományos fogalmát szárnyalják túl, de olyan ízeket kínálnak, amelyek életre keltik az ízlelőbimbókat.
Ezen ínycsiklandó fogásokat érdemes a KicsiZso Blend világos pörkölésű kávéjával párosítani.

Zsolt, a barbecue világ ismert alakja, a Bodrog Smoker mestere. Szaktudását pedig a KicsiZso kínálatán keresztül is megcsillogtatja, melyet minden nap kipróbálhatunk. Miközben megőrzi a brunch és a barbecue közötti különbséget, Zsolt néha olyan különlegességeket is bevezet, mint a puha pulled pork. Az eredmény egy sokszínű kínálat, amely megfelel azoknak, akik gyorsan szeretnének egy szendvicset munka előtt, és azoknak, akik szeretnék kényelmesen élvezni egy délelőtti csemegetét a teraszon.

Megújult belső tér

Az első találkozásunk a KicsiZsoval emlékezetes élmény volt. A személyzet kedvessége és a hangulatos légkör megragadott minket, pontosan azt tükrözve, amit korábban olvastunk más véleményekben. A nemrégiben bővített tér, egy átfogó felújítás után, csak tovább fokozza az összhatást. A modern, stílusos design üdvözli a vendégeket egy vibráló légkörben, és ideális helyszínt teremt egy laza randevúhoz, baráti beszélgetéshez vagy családi brunchhoz.
A megújult belső tér több vendég fogadását is lehetővé tette, anélkül, hogy zsúfolt hatása legyen az étteremnek. A kulisszák mögött a konyha is nagy változásokon ment keresztül, valamint új kávégép is beszerzésre került.

A KicsiZso nem csak a reggelihez kötődik. 7:30 és 15 óra között üzemel (hétvégente reggel 9 és 15 óra, vasárnaponként 14 óráig), biztosítva, hogy a későn kelők is élvezhessék a reggelijüket akár kora délután is. Az egésznapos reggeli kínálaton túl akár ebédre is betérhetünk Zsoltékhoz. A hetente megújuló ebédmenü folyamatosan új ízeket és fogásokat ígér. Asztalfoglalásra az alábbi oldalon keresztül van lehetőségetek.

Mi nevünkhöz híven a reggeli ajánlatok közül próbáltunk ki párat, azonban ebédre is biztosan vissza fogunk térni a KicsiZsoba.

Az egyik választásunk a füstölt lazacos bagel volt. A házilag készült bagel lenyűgöző volt puha, meleg textúrájával és tökéletesen kiegyensúlyozott ízeivel. A stílusos tálalás emelte az élményt, így ez nemcsak a szájnak, de a szemnek is öröm volt.
Mediterrán Croque Monsieur – Zsolt kulináris képzelőerejében való megbízás kifizetődött ezen a klasszikuson is. A pesto szósz, a füstölt scamorza és a pikáns nápolyi szalámi kiegészítik a hagyományos fogást, amit sajt chipsszel koronáznak meg. A kinézete legalább olyan lenyűgöző, mint az íze. Minden részletét imádtuk, csak ajánlani tudjuk!

Az étlapon szereplő libamájas bundás kalácsot sem hagyhattuk ki, hiszen már maga a neve sem egy megszokott reggelire utal. A bundás kalács fogalmát nem szabad a bundás kenyérhez hasonlítani. A kalács puha textúrája ugyanúgy megmaradt, ízét tekintve pedig nem volt olajos egyáltalán. A tányéron ezen kívül hagymalekvár és bőséges adag libamáj is volt. Ez a fogás lehetővé tette számunkra, hogy személyre szabjunk minden falatot, élvezve az ízek finom egyensúlyát.
Nagy rajongói vagyunk az egg benedictnek, és ez a változat sem okozott csalódást! A tökéletes mártással, remekül kiegyensúlyozott ízekkel érkező eggs benedict, ropogós baconnal a tetején érkezett az asztalunkhoz. Az étel pedig hozta az egg benedictől elvárt ízharmóniát!

A KicsiZso könnyedén egyensúlyoz a laza és trendi között. Kiszolgálja a gyors szendvicsevőket, akik csak bekapnának egy-egy szendvicset munka előtt, és azokat, akik szeretnének elidőzni a teraszon egy kényelmes hétköznapi délelőttön. Bővült helyével, modern esztétikájával és egy olyan menüvel, ami sosem lehet megunni, a KicsiZso ideális választás lehet mindenkinek, legyen szó azokról, akik nem jártasak a brunch világában, de a brunchmániás, a reggelizőhelyek terén jártas embereknek is garantált egyedi élményt tud nyújtani a hely.