Blueberry Brunch

Modern, letisztult stílus és áfonyás különlegességek. Kipróbáltuk Budapest legújabb brunch éttermét: a Blueberry Brunch-nál jártunk

A Blueberry Brunch 2023. március végén nyitotta meg kapuit a bruncholni kívánók számára. A reggelizőhely a Szent István Bazilika és a Szabadság tér között, a Hercegprímás utca 17. házszám alatt található meg.
Habár az épületrengeteg között az étterem egy saroképület földszintjében kapott helyet, délnyugati fekvésének köszönhetően világos, melyre a nagy ablakok is rásegítenek. Így kényelmesen tudunk merengeni a belváros lüktető pörgésében.

Részletekbe menő, stílusos kialakítás

A Blueberry Brunch kialakításában – a nevéből is adódóan – nagy szerepet játszott az áfonyakék szín. Ehhez a domináns színhez pedig egy egyszerű, mégis stílusos design lett tervezve, ahol a baráti találkozókon kívül akár megbeszéléseket, üzleti találkozókat is lebonyolíthatunk. Az apró részletek, mint például az áfonyás motívumok, fali ábrák hangulatosabbá teszik a reggelizőhely enteriőrjét.

A bruncholás kedvelőinek az elmúlt években egyre több lehetőségük van külön erre specializálódott vendéglátóegységbe ellátogatniuk Budapesten is. Ezt a sort bővíti a Blueberry Brunch csapata is, ahol a reggeliké a főszerep, napszaktól függetlenül.  A menün tipikus reggelik szerepelnek, viszont találkozhatunk igazi különlegességekkel is – nem is beszélve a temérdeknyi áfonyás opcióról!

Látogatásunk során is szerettünk volna klasszikus és különleges ételeket is kipróbálni, így a bruncolók örök kedvencére esett a választásunk: eggs benedict, mely füstölt lazaccal és spenótlevelekkel került tálalásra egy angol muffinon. Emellé pedig egy céklahumuszos toastot kértünk, ami egy kellemesen ropogós kovászos kenyeren érkezett, avokádóval, rukkolával és kaliforniai paprikával díszítve.

Jól átgondolt menü, gazdag ízvilág

A menü több szekcióból épül fel, az egésznapos reggeli ajánlatok mellett salátákat, tojásos ételeket és ízletes különlegességeket is megtalálhatunk, a sor végét pedig természetesen a desszertek zárják. A menün minden allergén feltüntetésre került, így az ételallergiások is könnyen ki tudnak igazodni az ajánlatok között, valamint a vegetáriánus és vegán étrendet követők számára is egyszerű a tájékozódás. A Blueberry Brunch csapata külön figyelmet szentelt arra is, hogy laktózmentes, és gluténmentes verzióban is elérhetőek legyenek bizonyos ételek, így senkinek nem lehet kifogása a menün szereplő tételekre.

A desszertek közül az áfonyás palacsinta mellett döntöttünk, ami csokoládés-kókuszos krémmel és friss gyümölcsökkel érkezett – természetesen áfonyával is. Másik választásunk egy zabkása volt: nem vagyunk nagy zabkása imádók, viszont az itt kapható zabkása ellen semmilyen kifogásunk nem lehet. Krémes állaga, kellemes ízvilága, valamint a gyümölcsökkel alkotott harmóniája egyszerűen tökéletes volt, nekünk biztosan a kedvencünkké vált!

A Blueberry Brunch csapata a hét minden napján vár Benneteket, azonban érdemes résen lenni – a hely már most is nagy népszerűségnek örvend, melynek az indokát a cikkünk is mutatja. Kedves kiszolgálás, minőségi ételek és igazi brunch hangulat várja az ide látogatókat!